06 mai 2008



""Buzăul ar putea avea, în scurt timp, o pîrtie de schi adevărată. Proiectul urmează a se derula în zona Nehoiu şi, de bună seamă, că va transforma radical judeţul din punctul de vedere al turismului, căci o pîrtie înseamnă oportunităţi economice aproape nebănuite de buzoieni.
Pînă în momentul de faţă s-a identificat zona unde se poate amenaja obiectivul, iar aceasta este foarte aproape de DN 10 Buzău-Braşov, la Valea Nehoiului, la 1,5 kilometri de oraş.[...]""
sursa


Desi un lucru care ar propulsa economia Buzaului foarte mult ,nu cred ca se va intampla prea curand sau poate niciodata (si credeti-ma ca as vrea enorm de mult sa ma insel). Motivele pe care imi bazez predictiile sunt urmatoarele :
a) stirea apare exact in timpul campaniei electorale
b) daca exista intradevar vointa autoritatilor de a face ceva in aceasta privinta de ce nu au inceput nimic pana in prezent
c) am intra in directa concurenta cu Valea Prahovei ceea ce nu ar fi pe placul multor persoane ,importante si influente ,care au afaceri acolo
d) sa nu uitam ca sa incercat ceva si cu statiunea Monteoru (au incercat sa o faca cartier parca) si nu au facut pana la urma nimic.
Sincer cred ca orice buzoian si-ar dori asa ceva la Buzau dar trebuie sa mai fim si realisti din cand in cand. (P.S. Sper sa ma insel si sa ne gasim pe partie :-P )

12 comentarii:

Lecteriţa spunea...

Cu tot respectul pentru oameni,in general,si implicit pentru functiile de demnitate publica pe care le detin,as dori sa fac niste precizari in legatura cu stirea despre infiintarea partiei de schi la Nehoiu.In primul rand,ea nu e inventie noua;a existat deja,acum 25 de ani,era cautata si era gazda unor competitii de gen,cu caracter interjudetean,chiar.Exista la Nehoiu un inimos profesor de sport,Gheorghe Stanciu,care organiza aceste competitii.Este si fotograf amator,sunt convinsa ca detine fotografii pretioase de atunci.Numai ca Legea fondului funciar a facut ca partia sa dispara din circuitul obiectivelor de interes public,pentru ca proprietarii de terenuri au reintrat in posesie si nu au mai vazut nimic in afara proprietatii lor.Pe urma,ideea nu-i apartine lui Ioan Caton Mateesescu,nici nu cred ca stie pe unde e amplasata zona respectiva; e ideea primarului Alexandru Corcodel,la fel ca toate ideile conturate in legatura cu refacerea aspectului si functionalitatii Nehoiului.De ce-i deranjeaza confuzia asta pe locuitori?Pentru ca acestia stiu precis care e contributia primarului,mai ales ca are trei mandate in spate si se pare ca o sa-l apuce pensia tot pe fotoliul de primar.In acelasi registru al confuziilor s-a bifat si constructia Catedralei Sf.Gheorghe,tot din Nehoiu.Primarul a promis-o nehoienilor,primarul s-a dat cu capul de pereti sa le-o faca.Iar la evenimentul de sfintire a lacasului de cult a reiesit ca de fapt,George Scutaru a fost artizanul.de unde si pana unde?E bine de precizat si ca primarul Corcodel isi lasa usi deschise peste tot,si poate sa iasa presedinte de Consiliu judetean oricine,el tot obtine fonduri.In legatura cu faptul ca aceasta stire a aparut in campanie,nu vad nimic rau in asta.Cand era sa apara,de 23 august,sau de Blagovistenii? Nu e campania o oportunitate pentru candidati,ca sa-si prezinte intentiile si proiectele? ce ar trebui sa se intample in campanie,ca sa devina interesanta? sa se dea foc la sedii si sa intervina Smurdul si ISU? Asta e campania,noroc ca nu dureaza mult.In fine,daca aceasta idee cu reinventarea partiei de schi a aparut,o sa se si finalizeze,clar.

mihai popa spunea...

""a existat deja,acum 25 de ani,era cautata si era gazda unor competitii de gen,cu caracter interjudetean"" - Nu stiam ca a existat asa ceva (eu si majoritatea buzoienilor)dar as fi tare curios sa vad cateva poze, daca domnul profesor Stanciu mai are poze din acea perioada cu partia...

""Nu e campania o oportunitate pentru candidati,ca sa-si prezinte intentiile si proiectele?"" - da aici aveti dreptate campania e facuta pentru promisiuni (fie ele reale sau ireale ;)).
In fine ,celor care vor intr-adevar sa puna ideea in practica le urez mult succes , dar imi mentin parerea cu privire la calitatea utopica a proiectului .

mihai popa spunea...

P.S. chiar a intervenit I.S.U. joi 08.05.2008( in timpul campaniei electorale de la Buzau ) dar era doar un exercitiu :))

Anonim spunea...

Nu e vina nimanui ca dl.Popa si "majoritatea buzoienilor"(o recomandare binevoitoare ar fi sa nu faceti abuz de matematica,atunci cand precizati cine mai subscrie la ideea dvs.),n-au auzit de partia din DUDU,caci aceasta este vestita partie de acum 25 de ani.Ati vrut sa fiti ironic subtil,numai ca am resurse sa-mi dau seama de lucrul acesta,iar eu am sa va mai dau ceva detalii,pana vorbesc cu cl.Stanciu sa posteze niste poze din perioada amintita.Asadar,partia avea si o cabana aferenta(tot Dudu se numea),aici se tineau competitii de schi,orientare turistica si biatlon,toate in cadrul Cupei PTAP sau Cupa pionierului.Ce trebuie sa ne doara nasul ca asa se numeau?Aici se venea in tabere si vara si iarna.Aveam elevi competitori de la Vatra Dornei,de altfel,tot ei si castigau in fiecare an.Probabil majoritatea aceea a buzoienilor la care faceti referire intra in alta categorie de hobby-uri preferate.Aici venea toata doctorimea din Judetean(care stia sa schieze),duminica,mai ales ca gazdele puneau la bataie si o tzuica fiarta de zburau talpicile singure.Cand am postat comentariul,n-am vrut sa va dau peste maini,nici nu mi-as permite,am niste rigurozitati in educatie,am vrut sa precizae exact realitatea.Si nici campanie primarului nu am intentionat defel sa-i fac,ca in cadrul colaborarii profesionale am avut cateva dispute crancene,si nu prea fac eu osanale primarilor in general;dar,sufar de patriotism local,si rezonez intr-un mod particular cand se vede ceva in presa,legat de nehoiu ,si absolut aberant.probabil va uita primarul ca le-a promis partie la tineri,dar nu uita ei,vor avea grija sa-l amendeze,eu ii cunosc pe tinerii de aici.Cand n-au vrut autoritatile sa le dea voie in sla de sport sa joace fotbal de sala,au gasit ei un resort sa "santajeze" si acum joaca baietii linistiti fotbal.pe tineri nu-i duci cu banana,ca pe maimute,ei au reperele si valorile lor si nu le face nimeni harcea-parcea.Cam asta ar fi...

mihai popa spunea...

In primul rand va multumesc pentru comentarii ,fara de care sincer as fi crezut ca "proiectul partia" reprezinta o gaselnita electorala.
Dupa parerea dumneavoastra acest proiect ar avea sorti de izbanda in vreun fel...?!

Buzau - Valea Nehoiului - Partia DUDU ... :) ar suna chiar foarte bine .


P.S. cand am spus majoritatea buzoienilor am vrut sa ma refer la generatia nascuta dupa '75-'80 ( "mea culpa" pentru exprimarea incorecta si imprecisa )

Anonim spunea...

Eram sigura ca o sa ne intelegem intr-un final.aveam eu feeling ca nu vorbesc cu un blogger de ocazie.E posibil sa fie sare in ochi chestia,dar v-am spus,tinerii nu-i vor permite primarului sa uite.Nehoienii sunt ei oameni asezati,dar sunt plasati topo-geografic la zona de interferenta a marilor provincii istorice,si au luat de la toti cate ceva...Slava Cerului ca la noi incep sa apara detalii urbane.Le-a lasat strategic primarul(e un artizan in asta) la final de mandat.Dar se contureaza rapid.Incepem sa aratam a oras pe bune,nu a targ cu 9 sate apartinatoare,ca-i tot trageam cu traditia si conservarea,fi-r-ar ele de traditii,doar ca sa ne scuzam impotenta de a deveni urbani.Abia acum am convins primarul ca nu trebuie sa-mi iau caierul de lana si sa torc pe sub anini,ci e suficient sa amenajam in Casa de cultura un muzeu cu ceva etnografie.Repet,ne dorim afurisita de partie,si trebuie sa iasa,dar nu sa apara agatoni si mateesesti si cezari sa spuna ca au visat-o ei.S-auzim de bine.A!Am dat de blogul asta cautand articole despre Nehoiu.Sa ma mai uit p-aici.Imi place.Ma enerveaza ca nu mi se recunoaste parola de cont Google si trebuie sa adaug comentarii "manual"

Anonim spunea...

Mi-am adus aminte ceva:daca tot am nimerit pe un fotoblog,si va spuneam de catedrala noastra cea noua,cum as putea va rog sa trimit o poza? marturisesc ca imi cam prin urechile p-aici,eu sunt nascuta mai aproape de generatia flower-power si Woodstock,sau mai precis in anul in care a murit Che Guevara,asa ca mai bajbai prin IT...

Anonim spunea...

yes! acum nu stiu ce calitate are,cat o sa iasa de mica,poate o mai cosmetizati un pic.Si mai am o surpriza,in legatura cu un eveniment cultural care va avea loc la nehoiu in curand.O sa ma inscriu cu detalii,comentarii si poze la momentul potrivit.Imi place ca pe blogul dvs. se promoveaza actele culturale de calitate si acesta s-ar inscrie.O sa revin atunci in legatura cu asta.Multumesc.Va trimit mailul cu catedrala.

Anonim spunea...

Ar fi o problema tehnica pe care nu am mai avut-o pana acum.Nu reusesc sa adaug la agenda cu adrese de mail,adresa dvs.Pur si simplu ma plictiseste o fereastra a yahoo,in care mi se spune ca ar fi o eroare de cod 7,aiurea-n tramvai,n-am mai avut astfel de probleme.Nu sunt eu specialista,dar nici cizma.nu stiu ce-i cu asta.mai intreb pe ici pe colo si rezolv.

Anonim spunea...

Multumesc frumos!!!Arata bine catedrala.Lucrarile ei au inceput in anul 1991 si locuitorii nu stiau cum arata proiectul,nu stiau ce forma,ce profil,ce regim de inaltime va avea.Au consumat surpriza incet,incet,pe etape(poate prea lungi),dar a meritat.Sfintirea ei a avut loc in a doua zi de Paste,in prezenta unei multimi imense de participanti.Putem spune ca un astfel de eveniment,care sa antreneze o asa multime,n-a mai avut loc la Nehoiu.Se inundase platoul din fata Casei de cultura si curtea catedralei.A fost atata emotie si o incarcatura spirituala atat de mare,incat,desi era un eveniment care producea bucurie,lumea avea lacrimi.Nu discursurile le-au provocat,asta e sigur.Probabil faptul ca ne aflam in preajma unui edificiu care,dincolo de forma si structura materiala,are o alta dimensiune,care o face treapta spre pietate si inaltare spirituala.Este frumoasa,este eleganta si maiestuoasa,si timbreaza Nehoiul ca oras.Aveam nevoie de reperul acesta.Toata lumea care tranziteaza Nehoiul cu masina,coboara si fotografiaza catedrala.

eugen spunea...

Si cu ce ma incalzeste pe mine ce face masia de primar? Pune mana la treaba si fa o partie sa mai mergem si in alta parte decat pe valea Prahovei unde nu mai este loc. Scuze de felul asta am tot auzit de 32 de ani. Dar nici un "ales" nu misca un deget.

Anonim spunea...

Aveam 6 ani în 1992 când țin minte ca am participat la concurs de sanie în Dudu. Fiind mic6, torul părea mare, dar era o pârtie de începători, unde ajungeai cu greu și infrastructura era 0. Astfel de locuri se regăsesc prin toată țara, era doar un deal fără copaci. Sa fim serioși, potențial zero are zona Valea Nehoiului.

 

blogger templates | ...